niedziela, 10 lutego 2013

Muffinki łaciate




  • 2 jajka
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1/2 margaryny ( roztopionej i wystudzonej)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat cytrynowy ( trochę)
  • 1 łyżka mąki i 1 łyżka kakao
  • cukier puder do posypania.
Jaja utrzeć z cukrem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Połowę zabarwić kakao. Do drugiej części dodać łyżkę mąki. Chodzi o zachowanie równej gęstości w obu porcjach ciasta. Nakładać do foremek na zmianę ciasto ciemne i jasne. Piec ok. 40 min. w temp. 180oC.

2 komentarze:

  1. Mało skomplikowane, a z pewnością pyszne. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm ubóstwiam muffinki :) Na łaciate jeszcze nie wpadłam

    OdpowiedzUsuń