piątek, 8 lutego 2013

Pasta z wędzonej makreli z twarogiem i czerwoną cebulą

  • 1 makrela wędzona
  • 1 kostka twarogu ( wzięłam półtłusty)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 czerwona cebula
  • świeża bazylia
  • sól, pieprz
Z makreli usunąć skórę i ości. Pokruszyć twaróg. Połączyć rybę, twaróg i oliwę.  Nie trzeba masy miksować, wystarczy wymieszać za pomocą widelca). Dodać pokrojoną cebulę i listki bazylii. Doprawić pieprzem i solą. Smacznego.


1 komentarz:

  1. Przepraszam za póżną odpowiedż - mam trochę zawirowań .Co do ciasta to gdzieś mam pewnie jakiś przepis .Jak znajdę w końcu swój drogocenny kajecik z przepisami to oczywiście jak najszybciej podam .Przykro mi ,że nie mogę tak z marszu pomóc .Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń