piątek, 14 czerwca 2013

Rybne kotlety - Delikatny przysmak





Pyszna, prosta potrawa, w której ukryjesz rybę gdy ci na tym będzie zależało :) Danie doskonałe dla dzieci. Tych, które jedzą wszystko i tych pozostałych :) Kotleciki wyglądają smakowicie. Można też zrobić i usmażyć małe klopsiki... są naprawdę godne polecenia. Zróbcie i napiszcie, czy wam smakowały...
  • 50 dkg. mięsa z ryb - filety bez skóry lub mielone ( wzięłam mrożone kostki z łososia)
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz ziołowy
  • cytryna
  • zielona sałata, rukola
  • olej do smażenia 
Rybę oddzielić od skóry i ewentualnych ości. Rozdrobnić blenderem lub posiekać. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekaną cebulę i przyprawy. Wymieszać łyżką na jednolitą masę. Na patelni rozgrzać olej. Kłaść łyżką porcje masy rybnej i uformować kotlety. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z sałatą, cytryną i dowolną surówką. Smacznego.




1 komentarz: