sobota, 27 lipca 2013

Ziemniaczane talarki zapiekane z jajkiem i szczypiorkiem




1/2 kg ziemniaków
2 jajka
szczypiorek
sól, pieprz/pieprz ziołowy
suszony tymianek
2 łyżki mleka
1 łyżka masła

Ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać. Pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło. Podsmażyć plasterki ziemniaków z obu stron na złoto. Doprawić solą i pieprzem, posypać tymiankiem. W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem. Dodać pokrojony szczypior. Zalać ziemniaki. Delikatnie przewrócić ziemniaki łopatką, żeby jajko zapiekło się na nich z obu stron. Podawać z ulubioną sałatą i sosem jogurtowym.



3 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia! Bardzo apetycznie wyglądają te ziemniaczki! :) A danie bardzo szybkie, łatwe i smakowite. Szczególnie kiedy ma się młode kartofelki.

    OdpowiedzUsuń
  2. takie ziemniaki są najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  3. PROSTO I PYSZNIE !
    ZDJĘCIA REWELACYJNE

    OdpowiedzUsuń