niedziela, 12 stycznia 2014

Pieczarki w bekonie. Pyszna przekąska.


Postanowiliśmy, że dzisiejszy wieczór spędzimy przed telewizorem! Też mi coś - pomyślicie... A właśnie coś :) Bo ja prawie wcale nie oglądam telewizji... A jeśli już mam na coś ochotę, to nie jest to sieczka medialna ani seriale... Dzisiaj będziemy delektować się tym, co lubimy... specjalnie na ten wieczór wypożyczonymi filmami :) Są to relacje z podróży na biegun... No i chyba zatęsknię za prawdziwą zimą :)
A więc przygotowałam kilka smakołyków na tę okazję. Dobre wino też już czeka :)
Pyszna przekąska na wieczór to pieczarki zapiekane w bekonie. Wykonanie jest bardzo proste. Pieczarki (średniej wielkosci, bez nóżek) opłukać i osuszyć na ręczniku. Każdą pieczarkę owinąć plasterkiem bekonu wędzonego. Położyć na połmisku żaroodpornym. Zapiekać w temp. 190oC ok 50 min. Bekon ma być wypieczony i chrupiący. Nie dodawałam juz żadnych przypraw ani soli. Pieczarki wyszły rewelacyjnie.

1 komentarz:

  1. Taka relacja wymaga rozgrzania i dobrego jedzonka .Zazdroszczę normalnie
    Dorotko wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i rodzinki
    Nowy Rok to nowe możliwości i nowe pomysły .Już się cieszę na to co wymyślisz i wyczarujesz

    OdpowiedzUsuń