środa, 7 maja 2014

Zapiekanka z tortellini i botwinki




 
Ta potrawa powstała  przed Świętami wielkanocnymi. Odłożyłam zdjęcia na potem... i zapomniałam. Ale dzisiaj postanowiłam wam ją pokazać. Jest ciekawa ze względu na kolor i smaczna. Do tego prosta w wykonaniu. Polecam :)
 
1 op. tortellini ( wzięłam serowo-szpinakowe)
1 szkl. mleka
2 jajka
sól, pieprz
1 pęczek botwinki
 
Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Botwinkę pokroić drobno i zagotować w małej ilosci wody ( tylko tyle, żeby przykryła dno naczynia). Wystudzić. Tortellini włożyć do naczynia do zapiekania. Mleko roztrzepać z jajkami. Dodać botwinkę. Doprawić solą i pieprzem. Zalać tortellini. Wstawic do nagrzanego do 190oC piekarnika. Piec ok. 1 godz. Wierzch zapiekanki powinien być apetycznie rumiany. Smacznego

1 komentarz: