sobota, 21 czerwca 2014

Farfalle w sosie carbonara z papryką i groszkiem. Konkurs dla blogerów - Lubella na sportowo



Na ok 4 porcje:
1 op. ( 400g.) makaronu razowego farfalle ( duże kokardki)
1 papryka czerwona
1 szkl. zielonego swieżego groszku
1 mloda cebula ze szczypiorkiem
2 łyżki oleju kokosowego do smazenia ( lub oleju rzepakowego)
4 jajka
5 łyżek smietany kremówki 36%
sól, biały pieprz
zioła prowansalskie
przepis bierze udział w konkursie dla blogerów - Lubella na sportowo

zielony koper, pietruszka
Makaron ugotować według przepisu. odcedzić. Na głebokiej patelni rozgrzać olej. Dodać pokrojoną w kostkę  cebulę. Podsmażyć, nie rumieniąc. Teraz dodać pokrojoną w kostkę paprykę i zielony groszek. Smażyć, aż warzywa lekko zmiękną. Jajka ubić ze śmietaną, solą i pieprzem. Na patelnię włożyć ugotowany, cieply makaron. Wymieszać z warzywami. Teraz wlać masę jajeczną. szybko wymieszać. podawać od razu po przygotowaniu posypane posiekana zieleniną. Danie jest pyszne i zdrowe. Polecam zwłaszcza dla osób, które uprawiaja sport, ale nie jedzą mięsa. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz