wtorek, 28 października 2014

Zapiekanki, zapiekanki... dla dorosłych i dla dzieci

 
 
Dzisiaj prezentuję zapiekanki wykonane przez moje Dziecko :) Kolorowe i smaczne. Bardziej kolorowe, czy bardziej smaczne ? Cha cha :)
W roli głównej warzywa. Im bardziej kolorowe, tym lepiej. Występują: cebula w kolorze fioletu, zielona cukinia, ognisty pomidor, żółta papryka. Dodatek białego sera mozzarella  uzupełnia paletę barw i nadaje potrawie aksamitności. Wszystkie składniki pokrojone w plastry i ułożone ozdobnie w naczynkach do zapiekania. Dopełnieniem potrawy jest sos beszamelowy z odrobiną kurkumy, którym zalewa się zapiekankę. Zamknięte naczynka wstawia się do gorącego piekarnika ( ok. 190oC ) na ok 40 min. Uważajcie, przy podawaniu na stół, naczynka są  gorące! Najlepiej postawić je na talerzykach. Zapiekanki dekorujemy zieloną pietruszką.Smacznego!
 
 


1 komentarz:

  1. ale świetnie wyglądają! chyba rośnie nam przyszły szef kuchni :D

    OdpowiedzUsuń