niedziela, 26 października 2014

Zupa brokułowa z orzechami

 
W zapracowany weekend ( cały czas walczę z jabłkami, które przetwarzam na sok ) mało czasu mam na gotowanie wymyślnych dań. Z przyjemnością zjadamy wtedy nieskomplikowane, zdrowe zupy. Szybkie w przygotowaniu i smakowite! tym razem do garnka trafił brokuł, który gotował się w towarzystwie pora i kawałka cukinii. Magia zielonego koloru! Gdy warzywa zmiekną, zupę trzeba zmiksować. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem zupę posypuję orzechami włoskimi. Smacznego.
1 brokuł
1/2 pora
1 mała cukinia
2-3 szkl. wody ( lub bulionu)
sól, pieprz
3 łyżki prawdziwego masła
orzechy wloskie



2 komentarze:

  1. uwielbiam domowy sok z jabłek. powodzenia życzę :)
    podoba mi się ta zupka - świetny ma kolor!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam brokuły, a dodatek orzechów w tej zupie zapewne był strzałem w 10!

    OdpowiedzUsuń