wtorek, 10 marca 2015

Placki ziemniaczane z warzywami

 
Jeśli robiliście do tej pory placki z bulw ucieranych drobno, to czeka Was miła niespodzianka. Dzisiaj polecam chrupiące, apetyczne placki ziemniaczane o wyraźnej, mięsistej strukturze. Ziemniaki i cebulę utarłam na tarce o dużych oczkach. Do masy ziemniaczanej dodałam jajka. Doprawiłam solą i pieprzem. Smażyłam dosyć duże placki ( z 2 łyżek ciasta) na rozgrzanej patelni lekko spryskanej olejem. Placki podałam z kwaśna, gęstą śmietaną i warzywami ( u mnie brokuł i papryka). Smacznego
  • 0,5 kg. dużych ziemniaków
  • 1 cebula
  • 2 małe jajka
  • sól, pieprz
  • kwaśna, gęsta śmietana
  • gotowany brokuł, świeża papryka
  • olej do smażenia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz