poniedziałek, 25 maja 2015

Tatar z łososia i śledzia. Smaki przywiezione z podróży. Zakopane

 
 
Podróże to poznawanie nowych miejsc i smaków.  Nowe wrażenia... Po powrocie często wracam myślą do tych miejsc i smakuję...  wspomnienia...  Zakopane -  został mi w pamięci "niewidok" gór :) Było mgliscie i deszczowo. Za to dokładnie pamiętam smak tatara z  łososia i śledzia, który jedliśmy w restauracji Pstrąg Górski w dolnej części Krupówek ( Krupówki 6). Obsługa szybka. Jedzenie pyszne. Ceny naprawdę dostępne. Restauracja specjalizuje sie w daniach z ryb. Mają w menu ryby smażone, grilowane i wędzone :) Ja smakowałam tatar i był wyśmienity. Tak dobry, że następnego dnia nie mogłam sobie odmówić kolejnej porcji. Porcja ryby była duża, w otoczeniu sałaty, roszponki, fety. całość skropiona sokoiem z cytryny i aromatyczną oliwą. Do tego dwa tosty z serem :) Mniam !!! Do obiadu można wypić wino lub piwo. Do kawy i herbaty podają tam pyszne, kruche ciastka własnego wypieku. Jeśli ktoś ma ochotę na inne dania to oprócz ryb jest tak szeroki wybór dań mięsnych i bezmiesnych, pierogów i zup. Naprawdę trudno się zdecydować. A porcje są tak duże że ze zjedzeniem tego bywa ciężko... :) Najlepiej zrobimy gdy zapytamy kelnera o wielkość porcji. Można przeżyć szok, gdy zamówione danie olbrzym zostanie przed nami postawione :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz