poniedziałek, 6 lipca 2015

Poniedziałkowy detoks. Zupa z cukinii i pietruszki z czerwoną porzeczką




Propozycja dzisiejsza to pyszna, gęsta i pełna witamin zupa - krem z cukinii. Oczyszcza, odświeża i dodaje energii. Zupę z cukinii gotuję często. Smakuje ona z różnymi dodatkami. Dzisiaj ją serwuję z kwaskowatymi, czerwonymi porzeczkami. (Czerwone porzeczki zawierają witaminę C i witaminy z grupy B, żelazo i wapń) Mmmmm... Idealna na upalny dzień :)


  • 2-3 szkl. wody (w zależności od wielkości cukinii i jak gęstą chcemy mieć zupę)
  • 2 małe cukinie
  • 2-3 młode marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • różowa sól himalajska pisałam o niej tutaj ( lub sól kamienna)
  • pieprz mielony kolorowy
  • czerwone porzeczki
Cukinie i marchewki umyć i pokroić w plastry. Ugotować w wodzie do miękkości. Trwa to około 15 minut :) Dodać posiekaną pietruszkę. Zmiksować na krem. Doprawić solą i pieprzem. Każdą porcję zupy posypać porzeczkami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz