sobota, 18 lipca 2015

Sok z czerwonej porzeczki i jak wykorzystać to, co zostaje na sicie...



Jak co roku robię pyszny, zdrowy sok z porzeczek czerwonych. Przepis tutaj:
http://twins-pot.blogspot.com/2014/08/sok-z-czerwonej-porzeczki.html klik

A tutaj przepis na galaretkę porzeczkową:
http://twins-pot.blogspot.com/2014/08/galaretka-z-czerwonej-porzeczki.html klik

Pozostałość owoców, czyli pulpę porzeczkową wkładam do słoików i pasteryzuję. (Można ja też zamrozić) Jest bogata w pektyny i zawiera dużo składników pokarmowych.  Używam tylko naturalne, nie przetworzone produkty w mojej kuchni, I nigdy nie kupuję przetworzonych, reklamowanych jako "zdrowy błonnik" wypełniaczy. Wam tez radzę, kierujcie się rozumem a nie reklamą, Jest teraz tyle sezonowych owoców i warzyw zawierających naturalny błonnik, że grzechem jest z tego nie korzystać :) A do czego wykorzystałam dzisiaj pulpę porzeczkową? O tym w kolejnym poście. Tutaj Zapraszam :)
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz