poniedziałek, 28 września 2015

Muszle makaronowe z grzybami i kaszą gryczaną zapiekane pod śmietankowo - koperkowym sosem

 

  • 2 szklanki grzybów leśnych ( odgotowane i posiekane)
  • 1/2 szkl. kaszy gryczanej + 1 szkl. wody ( ugotować)
  • 1 duża posiekana cebula + 1 łyżk aoleju ( usmażyć)
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, suszony rozmaryn
  • muszle makaronowe ( u mnie 18 szt.) 
  • sos: 1 łyżka masła + 1 łyżka mąki + 1/2 szkl. mleka + 1 szkl. śmietanki 18% + koperek
  • 1 pomidor
  • bazylia
  • ser żółty tarty (do posypania , ewentualnie)




Podaję składniki. c.d. przepisu jeszcze dzisiaj :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz