niedziela, 26 czerwca 2016

Kulinarne wspomnienia z wakacji w Bułgarii


No cóż, pozostały wspomnienia... Poniżej kilka stron z menu w Bistro Pinkovi, blisko naszego hotelu Menu także po Polsku :) Ceny wyjatkowo niskie, w porównaniu do knajpek w centrum lub w większych miejscowościach. Jeśli chodzi o jakość, to wszystko jest smaczne i wyjątkowo świeże. Mniam... na wspomnienie tych pyszności aż ślinka cieknie... :)






W czasie urlopu staraliśmy się spróbować jak najwięcej potraw regionalnych. Codziennie jedliśmy w innym miejscu i zamawialiśmy coraz to nowe dania. Jednak codziennie na naszym stole gościła sałatka szopska z trzech warzyw w kolorach flagi bułgarskiej: biały sirene ( ser typu feta), zielony ogórek i czerwony pomidor. Każdy sam doprawia sałatkę według własnego uznania octem winnym i oliwą. Po prosztu bajka!!!!

Sałatka szopska


Wieprzowe grillowane kiufte

                                             Wieprzowe grillowane kebabcze

Mecz Polska - Niemcy :) W bistro, na urlopie :) 

1 komentarz:

  1. Fajna wycieczka. : Musiało być świetnie. A wiadomo, że inny kraj najlepiej jest poznawać od kuchni ;)

    OdpowiedzUsuń