poniedziałek, 25 lipca 2016

Dodatki do obiadu. Makaron szpinakowy i makaron z marchewki


Makaron w zielonym kolorze? A tak, dla odmiany! Makarony są teraz dostępne w różnych kształtach i kolorach. Z mąki pszennej, orkiszowej, sojowej, ryżowej. Są makarony zwykłe i razowe... Jest w czym wybierać. U mnie dzisiaj pełnoziarnisty makaron szpinakowy. A danie głowne to Medaliony z piersi kurczaka z kaparami i cząbrem. Przepis TUTAJ Zapraszam.


Jak Wam się podobają kolory? Zieleń i czerwień. Wygląda energetycznie. Taki obiad przyciągnie do stołu nawet niejadków :) Danie jest kolorowe i pełne witamin. Potrawa zawiera białko, węglowodany i tłuszcze w odpowiednich proporcjach. Jest sycąca, zdrowa i łatwostrawna. Polecam


Jak zrobić makaron z marchewki? Bardzo prosto... Marchew długą i prostą pokroić na paski za pomocą obieraczki do warzyw. Paski marchwi są kruche i delikatnie. Należy je ugotować na parze przez 2 minuty. Zwinąć ozdobnie i umieścić porcje na półmisku lub od razu na talerzach. Podawać z daniem głównym i innymi dodatkami w kontrastowych kolorach.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz