niedziela, 9 października 2016

Polędwiczki z morszczuka w sosie pomidorowym z kaparami



Jest to kolejny, sprawdzony przepis na dni, kiedy nie masz czasu na gotowanie... Kaszę, ryż można ugotować wcześniej a makaron nawet w ostatniej chwili. Rybę zamrożoną zalewam sosem pomidorowym na głebokiej patelni. Dodaję liść laurowy, posiekaną cebulę i kapary. Duszę pod przykryciem około 20 minut. Doprawiam pieprzem, cytryną i ewentualnie solą. Jeśli sos jest zbyt rzadki, można zagęścić go odrobiną mąki ziemniaczanej rozmieszanej z małą ilością zimnej wody. 
  • 4 polędwiczki z morszczuka zamrożone ( po ok. 100g)
  • 300 ml. sosu pomidorowego
  • 2-3 łyżki kaparów
  • sól, pieprz do smaku ( uwaga kapary są słone)
  • liść laurowy
  • 1 posiekana cebula
  • świeży rozmaryn
  • sok z cytryny ( do smaku)
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej +woda do zagęszczenia sosu (ewentualnie)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz