niedziela, 6 listopada 2016

Domowy kisiel malinowy z tartym jabłkiem. Jesienny zdrowy deser dla dzieci i dorosłych


Na jesienną chandrę, małe niedomagania i niewielkie smutki najlepszy jest domowy deser...  Taki pyszny kisiel przygotowany przez bliską nam osobę smakuje wspaniale :)  
Smaczny i zdrowy, bo wykonany z naturalnych i prostych składników dostepnych w każdej kuchni. 

Jakie to są składniki? Zobaczcie:
  • woda 1000 ml.
  • skrobia ziemniaczana 4 łyżki
  • cukier 2 łyżki
  • sok malinowy 200ml.
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • jabłka 2-4 szt.

Odlać do kubka 300ml. wody i rozpuścić w niej skrobię ziemniaczaną. Pozostałą wodę zagotować z cukrem. Dodać sok malinowy i sok z cytryny. Garnek zestawić z ognia. Powoli wlać rozmieszaną w wodzie skrobię ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Garnek wstawić na gaz i zagotować kisiel do pojawienia się "bąbelków". Wyłaczyć gaz. Jabłka obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. utarte jabłka dodać do kisielu. Wymieszać. Kisiel nakładać do salaterek lub szklanek wypłukanych zimna wodą. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz