sobota, 29 kwietnia 2017

Surówka wiosenna z rzodkiewki i szczypiorku


Zielony, soczysty szczypior i czerwone, rzodkiewki to moje ulubione warzywa wiosenne. Są pełne energii, smaku, zapachu i witamin. Są pełne zdrowia :) Nie mam na myśli warzyw kupionych w markecie, ponieważ nie potrafię określić ich jakości. Mam na myśli własne warzywa z działki lub od rolnika z targu ( zaufanego oczywiście, który nie sypie sztucznych nawozów). U mnie sezon warzywny rozpoczety. Od kilku tygodni ciesze się własnym szczypiorkiem i pietruszką. Teraz przyszła pora na pierwsze rzodkiewki.  Proponuję wam prostą surówkę do obiadu lub innego posiłku. Pokrojone rzodkiewki i szczypior można podać z sosem na oliwie, gęstym jogurtem, twarożkiem wiejskim a nawet z łyżką dobrej śmietany. Pamietajcie, że do przyswojenia niektórych witamin jest potrzebny tłuszcz. Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz