niedziela, 18 czerwca 2017

Pasta z czerwonej fasoli i avocado idealna do kanapek i tortilli.


Pasta jest bardzo smaczna, kremowa. Można ją wykorzystać do smarowania kanapek lub wrapsów. Fasola zawiera cenne białko roślinne i dużo błonnika. Avocado dostarcza cennego tłuszczu roślinnego. Oba składniki - fasola i avocado bardzo do siebie pasują. W smaku pasta jest wyborna. Oczywiście taką pastę mogą spożywać też osoby na diecie bezglutenowej, chore na celiakię. Polecam.
  • 200g. fasoli czerwonej z puszki (1 puszka)
  • 1 dojrzałe avocado
  • 1 ząbek czosnku
  • świeży tymianek, szczypiorek
  • sok z 1/2 limonki
  • sól i pieprz do smaku
Fasolę odsączyc na sicie. Avocado obrać i usunąć pestkę. Ząbek czosnku obrać i pokroić. Wszystkie składniki zblendować. Do pasty dodać pokrojony tymianek. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Pastę można przechowywać w słoiku w lodówce do 24 godzin. Smacznego



2 komentarze: